Tal pænt om menneskekroppen

Det er efterhånden blevet helt okay at tale nedladende om kroppe, og især kvindekroppe. Pludselig er bryster blevet til patter, en brystforstørrelse er blevet til silikonepatter, og ens bagdel er blevet en røv og en ladeport.

Det kunne være helt fantastisk, hvis vi kunne lære at tale ordentligt og samtidig respektere menneskekroppen mere – den er trods alt ret fantastisk. Desværre bevæger det dårlige sprog sig rundt i vores samfund, og dukker desværre oftere og oftere op i medierne, film og radio. Det er derfor ikke noget under, at ungdommen nu til dags taler som om de er vokset op i en ghetto – de lærer via den sekundære socialisering, at det er sådan folk taler og at det er okay, at bruge de nedladende ord om andre mennesker.

Vi bør rydde sprogligt op

Det ville være dejligt, hvis vi kunne muge ud i vores sprog, så vi igen talte pænt til og om hinanden. Som det er nu, skal man være yderst heldig, hvis man undgår at fornærme nogen helt uden grund og uden at man ønskede det. Vi tænker ikke over hvordan vi taler, men snakker på en sådan måde, at vi selv synes at vi lyder seje. Hvilket er ret sørgeligt, hvis man er over 17 år.

Respekter menneskekroppen

Det er ikke kun vores sprog om kroppe, der er helt til rotterne.. Overalt møder man billeder, filmklip og tegninger af menneskekroppen, og den er oftest nøgen. Og oftest nøgen på en vulgær måde. For eksempel har Nygart længe haft en kampagne, hvor de har en helt indzoomet barm på siden af busserne, for ikke at forglemme deres “3 min. til nye bryster”-film, hvor en nøgen dame går ned gennem strøget. I det hele taget mødes vi af bryster i undertøjsreklamer og nøgenhed i stort set alle Hollywood-film. Man kan tilsyneladende ikke længere lave noget seværdigt, hvis ikke man fremstiller en kvinde- eller mandekrop på en eller anden pornografisk måde. Det er synd at vores samfund bevæger sig denne vej, og jeg synes helt bestemt, at vi skal stoppe op og tænke over, om det virkelig er denne vej vi vil gå.

This entry was posted in kultur, Sproget. Bookmark the permalink.

Comments are closed.