Kommunikation er ikke blot tale

Vi kommunikerer ikke blot ved tale. Vi kommunikerer ved en blanding af lyde og udtryk, som skaber en særlig kommunikationsform, men andre elementer kan også have indflydelse på hvordan budskabet ender med at blive kommunikeret. Vi mennesker skal prise os lykkelige for at have et talesprog der er så bredt og mangfoldigt. Nu kæmper vi blot den lange kamp om ytringsfriheden, for at bevare retten til at måtte bruge talesproget.

En anden fascinerende form for sprog er dyresproget. Dyr har et indbyrdes sprog, som er bredere og mere indviklet end vi mennesker umiddelbart går og tror. Det gælder alt fra de bittesmå stille insekter såsom tissemyrer og bananfluer til de store vilde dyr som løver og elefanter. Hver dyrearts sprog og kommunikation er imponerende på hver sin vis, men på lydsiden er det, at elefanter og løver skiller sig markant ud.

Se og hør vilde dyr kommunikere i Tanzania

Oplev selv den helt utrolige følelse de vilde dyrs sprog og kommunikation kan give dig ved at tage på safari i Tanzania. Tanzania er kendt for at indeholde de største og mest imponerende safari-områder i Afrika. Hvis du har planer om at tage på safari, så er Tanzania et sted der bare må opleves.

Løver og elefanters kommunikationsforme

I Tanzania lægger du hurtigt mærke til, at elefant- og løvebrøl er utrolig høje. En løves brøl måler over 100 decibel og kan høres hele otte kilometer væk. En elefants kald er faktisk endnu højere. En del af elefantens kald er så højt, at det måler 117 decibel, men den del af kaldet er på så lav en frekvens, at mennesket ikke er i stand til at høre lyden. Selve kaldet kan høres på en afstand af imponerende 10 kilometer. Når elefanter skal modtage sådan et kald, lytter de ved, at løfte et af benene og/eller lægger snablen på jordens overflade.

Udover lyde bruger de vilde dyr duftspor og fysiske bevægelser. Deres kommunikationsform forstærkes af de mange følelser der ligger bag deres lyde, duftspor og fysiske bevægelser. Dyrs følelser er, sammenlignet med menneskers, meget identistiske med små børns følelser. Dyrene kan også vise følelser som glæde og kærlighed.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.