At være flersproget er en gave

Dét at kunne kommunikere på flere forskellige sprog, og dermed med flere forskellige kulturer og nationer er en af de største gaver, man kan få. Dét at kunne tale med andre kulture kan udvide ens horisont og forståelse for verden, og hvordan verden hænger sammen. Om man kan to, tre, fire, fem eller seks sprog, vil der altid være flere sprog at lære. Nu flere sprog man kan mestre, nu bedre er man stillet. Der er mange forskellige måder hvorpå, man kan lære et andet sprog, der er online sprogkurser, sprogskoleophold i udlandet, samt aftenkurser, hver har de deres fordele og ulemper, men fælles giver de dig gaven af at være i stand til at tale endnu et sprog. 

Forskellige sprogkurser

Der er som nævnt flere forskellige måder, hvorpå man kan lære et nyt sprog, således har man rig mulighed for at finde den form, der passer bedst til ens liv.

  • Online-sprogkurser
    Denne form for sprogundervisning kombinerer friheden ved selv-studier, samt kontakten med en lærer. Ved at undervisningen foregår online, kan man gøre det når, man selv har tid, og det passer ind i ens måske meget travle hverdag. På den måde kan man fordybe sig i sproget, når man har lyst, samtidig med at man får feedback fra en professionel. Dog får man ikke øvelsen i at tale sproget med ens med-studerende, hvilket kan hæmme ens mundtlige kunnen.
  • Sprogskoleophold i udlandet
    Denne form er meget intensiv, og man har således virkelig muligheden for at få sproget ind på rygradden. Samtidig har denne form den bonus, at man befinder sig i et land, hvor de taler sproget, og således har man muligheden for at øve sig sammen med lokalbefolkningen. En ulempe ved denne form er dog, at der er mange mennesker, der ikke får holdt sprogkundskaberne ved lige, når de kommer hjem, og derved glemmer store dele af sproget.
  • Aftenskole
    Man kan også vælge at gå på aftenskole. Fordelen her er, at med-studerende og direkte feedback fra lærer kombineres med et længere forløb. En ulempe er dog, at denne form ofte foregår én aften om ugen i et halvt år, hvilket hurtigt vil blive nedprioriteret i en travl hverdag.

Forskellige sværhedsgrader

Der er således mange muligheder for at lære et andet sprog. Sværhedsgraden vil afhænge af sproget, således kan det nogle gange være en idé at starte med et sprog, der ikke er alt for svært for, at man ikke bliver skræmt væk i første forsøg. Således er det måske ikke kinesisk, man skal starte med, medmindre man har en helt utrolig passion for dette land og deres kultur.

Men ét er sikkert, et nyt sprog er en gave, hvorfor det bare er om at komme i gang.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.